kosik

Váš košík je prázdný.

Uživatel nepřihlášen :

OKURKY V SUDU

Léto je v plném proudu a okurková sezóna taky. A tak přináším aktuální recept jak se zbavit v rychlosti okurek, které nám zůstaly a už se nám je nechce zavařovat.

Co budeme potřebovat :

- jeden kameninový sud na 5 litrů

- cibule, křen, paprika, mrkev, květák, kopr (hodně kopru)

- nálev z 0,5 litru octu, 1,75 litru vody, 1 Deko, 36 tablet umělého sladidla

- kdo má rád ostřejší okurky, může dát i feferonky

Na spodek hrnce dáme kopr a překládáme okurky, cibuli, křen, papriku, květák, mrkev, co kdo má rád. Větší okurky rozkrojit na polovinu. Vydrží až do zimy, pokud je hned nesníte. V járku kameninového hrnce dohlédněte, aby tam vždy byla voda.  NEJSOU TO KVAŠÁKY, ale je  to starý slovinský recept.

 

Dobrou chuť vám přeje Renata

Zajímavé články