kosik

Váš košík je prázdný.

Uživatel nepřihlášen :

Čokoláda, čokoláda...

Zkusila jsem recept podle paní Yvette van Boven, která žije v Paříži a je ilustrátorka, kuchařka a spisovatelka. Její recept, který mně zaslala paní Petra, mě natolik zaujal, že jsem jej musela vyzkoušet. Tady je můj recept, který jsem si trochu upravila. Co budeme potřebovat:

Má čokoláda:

1 kostka 100% tního pokrmového tuku (například Iva)

100 g kakaa

300 g cukr moučka

Ve vodní lázni všechny suroviny rozmícháme a vlijeme do formy, do které dáme folii, aby se nám čokoláda dobře vyklopila až ztuhne. Poté čokoládu nakrájíme na obdélníčky, které namáčíme v čokoládě, kterou jsem si předem připravila, ale tato čokoláda je již klasická na vaření, opět s trochou 100% tuku (to kvůli lesku).

Bílou polevu nebo bílou čokoládu opět rozpustíme a v kornoutku ozdobíme čokoládové obdélníčky a necháme v chladu ztuhnout. Přidávám odkaz pro porovnání (i když já jsem to trochu upravila). Jinak to chutná výborně, je to holt samá čokoláda a tu občas potřebuje všichni.

http://www.etsy.com/blog/en/2011/how-to-make-chocolates/

Zajímavé články